„EMANCIPAREA PRINŢULUI HAMLET” ,JOI 27 NOIEMBRIE, ÎN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU” !

Teatrul Municipal din Baia Mare secţia dramă Ion Săsăran, director Claudiu Pintican, va aduce în fața bistrițenilor, Joi 27 noiembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu”, piesa de teatru ”Emanciparea prinţului Hamlet”, după un text de Alina Mungiu Pippidi. 

”Emanciparea prinţului Hamlet”, este un spectacol care creează emoţie, un spectacol despre un destin shakespearian transpus în contemporaneitate, un spectacol despre condiţia umană şi vulnerabilitatea omului, aceeaşi astăzi ca şi în perioada renascentistă.

Foarte probabil, ”Emanciparea prinţului Hamlet” este piesa de teatru care demonstrează cel mai bine profesia de bază a autoarei, aceea de medic psihiatru, acţiunea desfăşurându-se într-un ospiciu, Bellevue, din California zilelor noastre. Numele sanatoriului poate chiar sugera „măreţia şi mizeria psihanalizei”.

S-a spus că orice piesă de teatru care are legătură cu marele Will va reprezenta întotdeauna o provocare, pe de o parte, şi o oglindă în care oamenii se vor recunoaşte mereu, pe de altă parte. ”Emanciparea prinţului Hamlet” nu face excepţie de la această regulă. Personajele puse în scenă de actorii Teatrului Municipal Baia Mare au o identitate conturată în complexitatea ei şi sunt prinse în acţiuni confruntate şi judecate prin introspecţie, prin întrebări filozofice esenţiale, pe alocuri prin explicaţii ştiinţifice. Un întreg „arsenal” psihologic prezintă personaje fragile trăind în contradictoriu, dominate de contradicţiile interne ale eului, de situaţii frustrante şi răscolitoare. 

Din distribuţie fac parte:

Liviu Topuzu (Patronul),

Claudiu Pintican (Hamlet),

Diana Podăreanu (Ofelia),

AuroraProdan (Gertrude),

Claudius (Valeriu Doran),

Laertes (Andrei Dinu),

Ioan Costin (dr.Brent),

Dan Cordea (Polonius) şi

Sanda Savolszky (doctoriţa Carrigan) 

Nu uitați, abonamentele pentru întreaga perioadă a Festivalului de Teatru și Literatură se pot găsi la sediul Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” (Str. Liviu Rebreanu, Nr.23), prețul unui abonament fiind de 20 de lei.