BECLEAN: DELEGAȚIA C.N. ,,PETRU RAREȘ” A REPREZENTAT CU SUCCES ROMÂNIA ÎN PORTUGALIA

În cadrul proiectului Erasmus+ KA 229 ,,Eco Heritage Matters” 2019-1-PT01-K229-060791-1 echipa Colegiului  Național ,,Petru Rareș” din Beclean , formată din elevele Sara Maria Bîrta, Ioana Blidaru, respectiv Lara-Maria Mureșan, însoțite de cadrele  didactice Lavinia Mureșan și Ioana Doroș, au participat în Portugalia la ultima fază a proiectului. Vorbim despre mobilitatea a V-a.

Reprezentanții celor  cinci țări partenere (Portugalia, Grecia, Italia, Croația și România) au participat la acest eveniment în perioada 15-22 mai, școli  gazde fiind Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Gomes de Almedia (Espinho) și  Agrupamento de Escolas de Ovar Sul (Ovar).

Grupurile din țările partenere au fost întâmpinate de directorii școlilor și edilii din Espinho și Ovar.

,,După ce le-au  fost prezentate școlile partenere, elevele și cadrele didactice din Beclean au participat la diverse schimburi de experiență și workshop-uri. Un aspect inedit a constat în plantarea unor semințe de flori aduse de fiecare echipă într-un ghiveci multinațional” a declarat prof. Lavinia Mureșan.

,,De asemenea delegațiile au descoperit Esphino prin activități de orientare cu coduri QR, au vizitat obiectivele turistice din zonă (Espinho, Goia și Porto Averio) și au participat la activități de ecologizare” a punctat prof. Ioana Doroș.

Nu au lipsit nici activitățile sportive ( inițiere în sporturi eco: canoe și surf), precum și activitățile culturale (spectacol de jazz, muzică și dansuri tradiționale).

Pentru conformitate, Raimond Petruț