CORNEL UDREA: ,,În sfîrșit vom avea guvern! "

Greșit: ei vor avea guvern ! Tu vei avea, în continuare, taxe,datorii, o să te usture curul de la scumpiri, toate într-un fascinant decor de iarnă, atît afară, cît și în case.
De trei săptămîni, în dispreț față de miile de morți, ei se bat pe ministere ( Finanțele sunt atracția, mare, blonda ce cîntă în actual al treilea, aria " Certificatul Verdi" ) și lansează, pentru jocuri de societate, PRIM-MINISTRUL ROTITOR ! Care poate funcționa și ca dronă.
Este cea mai grea perioadă de după Iliadă. Din toare punctele și virgulele de vedere, o sumă a dezastrelor politice, a incompetențelor și a corupției.
Politicul a ocupat toate găurile cașcavalului: e prezent în spitale, în educație, în cultură ( care cultură, bă ? Poate a leușteanului!) Ațîțînd focul prostiei, îndemnînd la ridicarea pietrei.
Într-o țară normală derapajele sociale provocate de vreun ultra-naționalist vocal și cu cu prozeliți violenți ar fi sancționat rapid și aspru.
Politicienii români, grașii, transpirații, nebărbieriții, agramații, întorc spatele realității, ignoră viața însăși, cea de pe partea umblată a străzii. De trei săptămîni, se încaieră de parcă 15 milioane de români asta vor, asta așteaptă, de parcă nu ar exista pur și simplu ! Se înmulțesc și vocile patrioților externi, cu sfaturi, cu vorbe grele , ba chiar, amenință de acolo, că va fi tămbălău mare, cînd or veni, de Sărbători acasă. Bănuiți cine-i plătește, cine-i întărîtă.
Duamna de fier ( forjat) a României vrea să ieșim din UE. Și are susținători!
Cornel Udrea