EMBLEMELE ANSAMBLULUI CUNUNA DE PE SOMEȘ SUNT ACUM ÎMPREUNĂ! ELVIRA BOTOȘ CÂNTĂ ALĂTURI DE SOȚUL EI, CORNELIU BOTOȘ!

 
 

Virusul ne ia oameni dragi. ELVIRA BOTOŞ, doamna cântecului bistriţean, a plecat să colinde cu îngerii, alături de maestrul Corneliu Botoş ! Ei au fost emblemele Cununii de pe Someș... 

O veste tristă s-a abătut peste noi. ELVIRA BOTOŞ, doamna cântecului bistriţean, a plecat să colinde cu îngerii, alături de maestrul Corneliu Botoş ! Ei au fost emblemele Cununii de pe Someş.


În această seară ne-a părăsit o personalitate remarcabilă a Culturii bistrițene: Doamna ELVIRA BOTOȘ. ARTIST și OM remarcabil, și-a dedicat întreaga viață pentru actul artistic de valoare.

De foarte tânără a activat la Casa de Cultură din Bistrița, azi Palatul Culturii, însoțind la repețiții și în spectacole Ansamblul folcloric "Cununa de pe Somes", Ansamblul de dansuri maghiare, Teatrul de păpuși etc.

A fost mentorul multor interpreți de folclor, romanțe și muzică ușoară, unii dintre ei ajungând nume de referință la nivel național. 

Colectivul Palatului Culturii Bistrița este alături de familie, în greaua încercare pricinuită de trecerea la cele veşnice a doamnei Elvira Botoş. 

Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar familiei... mângăiere.