EMOȚII ȘI LACRIMI DE FERICIRE, LA FINAL DE AN, PENTRU MEMBRII ANSAMBLULUI ”CUNUNIȚA DE PE SOMEȘ” ȘI PĂRINȚII ACESTORA!

Vineri, 14 decembrie, de la ora 19:00, în sala de spectacole a Palatului Culturii a avut loc spectacolul de final de an al ansamblului ”Cununița de pe Someș”. Într-o atmosfera călduroasă, de familie, membrii grupelor mici (3 – 10 ani) și mijlocii (10- 15 ani) au evoluat în fața părinților, cuprinși de emoții, cu mai multe dansuri, printre care amintim: suite de pe Valea Someșului, dans din Monor, dans de pe Valea Șieului, dans Pintic, Maramureș, Oltenie, Căluș Oltenesc, iar în plan, pentru anul viitor, au dansul de câmpie original din Silivașu de Câmpie. De acest minunat ansamblu, care aparține de Palatului Culturii din anul 2016 se ocupă doi oameni deosebiți, Paul și Aurel Muntean (fiu-tată), ei la rândul lor crescând într-un mediu asemănător, cu dragoste și dăruire pentru tradițiile și portul popular. Într-o postare de pe binecunoscuta rețea de socializare Facebook, la videoclipul dansului cu care a încheiat spectacolul, Paul Muntean își felicită și în același timp încurajează tinerii artiști astfel: ” Ansamblul ”Cununița de pe somes”... ”Căluș Oltenesc”... Felicitari copii!!! Deși încă mai trebuie lucrat, consider că se simte emoția acestui dans minunat, emoție pe care se vede că o trăiesc dansatorii la intensitate maximă.”

În aceiași postare ține să-i mulțumească și colegului de breaslă, directorului Palatului Culturii Bistrița și nu în ultimul rând tatălui său: ”Mulțumim Cristi Velea, (un om de mare caracter, și un instructor care respectă valorile dansului tradițional în forma sa adevarată) și multumim directorului Palatului Culturii Bistrița pentru tot sprijinul, domnul prof. Dr. Dorel Cosma. Mulțumesc în mod special, Tatălui Meu, care mă susține și mă sprijină și mi-a îndrumat fiecare pas în ceea ce înseamnă tainele dansului popular și chiar daca nu mai activează la aceste grupe și-a pus amprenta personală în ceea ce priveste stilul de joc și care, din umbră, ne ajută să continuăm pe drumul cel bun.”

De precizat este faptul că, în cadrul acestui spectacol au debutat cei mai micuți componenți ai ansamblului, Diana Muntean (2 ani și 10 luni) și Ianis Cristian Gîța (4 ani și 4 luni), plini de emoții, dar în același timp mândri să joace alături de colegii lor de ansamblu, după aproximativ o lună de repetiții.

Emoțiile s-au simțit și în rândul părinților, fiecare dintre ei fiind preocupați atât să surprindă momentele de dans cât și să le ofere ajutorul lor copilașilor care au avut de schimbat trei costume. Îndrăznesc, în numele părinților să felicit întreaga familie Muntean pentru tot efortul, răbdarea și dragostea de care au dat și dau dovadă atât în cadrul orelor de repetiție cât și în momentele în care se prezintă la aceste genuri de spectacole! Au întregit atmosfera solistele ansamblului ”Cununița de pe Someș” Teodora Simionca și Cornelia Hoha. 

Deoarece se apropie și sfintele sărbători de iarnă, toți copilașii au avut ocazia de a se întâlni la Palatul Culturii și cu Moș Crăciun, aceștia fiind răsplătiți la rândul lor cu o mică atenție din partea Moșului.

Demn de apreciat a fost și gestul întregului ansamblu ”Cununița de pe Someș”, toți membri contribuind cu o sumă modică pentru a ajuta acum, în prag de sărbători, familia Dobrican din Bistrița.  

Seara s-a încheiat cu mare bucurie pentru toți artiștii care au evoluat pe scenă, aceștia fiind preocupați de cadourile primite, iar pe fețele tuturor părinților s-a putut observa mândria și fericirea de a-și vedea copilul/copiii pe scenă, îmbrăcat/îmbrăcați în costum popular și păstrând ceea ce poporul român are mai de preț, folclorul.

Felicitări tuturor !

DORIS COSMA