IUBIREA ESTE SOLUȚIA SUPREMĂ A TUTUROR CONFLICTELOR!

Desi este una dintre cele mai mari enigme din Univers, creierul uman ramane cel mai puternic instrument prin care ne cream propria realitate. Chiar daca in aparenta se afla la polul opus acestuia, iubirea este forta care completeaza puterea mintii si doar impreuna pot conduce catre o transformare autentica la nivelul esentei noastre.

-Ce descoperire a fizicii cuantice se refera la puterea mintii si cum ne poate influenta?

Fizica cuantica este o elaborare a celor mai stralucite minti onorate cu Premiul Nobel, indeosebi in primii 30 de ani ai secolului trecut. Fizica este stiinta fundamentala care descrie natura tuturor lucrurilor, inclusiv a lumii noastre. Termenul vine din limba greaca, insemnand natura. In consecinta, fizica constituie fundamentul cunoasterii omenesti. Ontologic vorbind, adica al naturii in sine, distingem o stiinta a fizicii clasice si o alta a fizicii cuantice.

Prima vizeaza aspectul macroscopic al materiei, vazuta ca substanta accesibila simturilor noastre sau instrumentelor continute de om. Fizica cuantica se refera la natura inaccesibila simturilor noastre, dar la fel de reala ca si cea a lumii concrete. Din acest motiv, al inaccesibilitatii prin simturile noastre, fizica cuantica se refera la o lume contraintuitiva, cu o alta logica decat cea formala. Fizica clasica isi termina discursul stiintific la materia vazuta ca substanta solida, iar fizica cuantica descrie un univers situat dincolo de substanta, la nivel de camp de energie, de unde care sunt invizibile.

Iubirea in sensul sau larg, general, este mai intai un sentiment pe care il atribuim mai intai inimii, sufletului si prin care ne acceptam si ne apreciem semenii. Iubirea este imperativul princeps, esential al invataturii lasate de Iisus. Iubirea este o forta care unifica, armonizeaza si ii insufleteste pe oameni. Iubirea inseamna pace, altruism, compasiune, empatie, preocupare pentru destinul tuturor oamenilor.

Iubirea nu este doar un cuvant cu acoperire intr-un sentiment, ci este un camp de energie benefica pentru om si univers. Toti aceia care au avut o experienta la limita vietii spun ca au fost intampinati dincolo de catre o Fiinta de Lumina cu o iubire coplesitoare, neintalnita niciodata pe Pamant. Iubirea este solutia suprema la toate conflictele lumii.

Cand toti vom trai lectia iubirii pe Pamant, nu vor mai fi conflicte si razboaie. Cand il evoc pe Iisus exact in acest context, mi se spune uneori ca sunt mistic. Sa insemne ca a fi impotriva razboiului inseamna a fi mistic? Cei ce nu sunt mistici vor razboi? Ma intrebati de eventuala contradictie dintre minte si inima. Nu exista nicio contradictie. Ambele sunt darurile vietii noastre de care trebuie sa ne bucuram in egala masura, ca o necesitate absoluta.

In situatia de dubiu intre minte si inima, ce sa alegem?

Se spune ca mintea calculeaza sansele intr-o alegere dupa criterii rationale care nu intotdeauna sunt functionale. Inima este ecoul Sinelui, al scanteii divine din noi. Intre ratiune si inima, adevarul pare sa fie de partea acesteia ultime. Pascal spunea ca inima isi are ratiunea sa despre care mintea noastra nu stie nimic. In experienta mea, ori de cate ori nu am ascultat eul meu profund pe care il simtim ca pe un presentiment, ca pe ceva greu de definit, s-a dovedit ca nu am fost bine inspirit.

Deci, inima pare sa aiba prioritate. Sunt insa, fara indoiala, si situatii in care alegerea trebuie sa apartina ratiunii. Judecata pasionala in unele situatii nu este cea mai buna. A alege, spre exemplu, intre o cariera grea cu un mare efort de pregatire si intre a lenevi intr-o “dolce farniente”, poate ca multi ar prefera ultima, dar nu ar fi cea mai buna alegere in niciun caz. Ratiunea trebuie sa prevaleze si sunt multe situatii de acest gen.

sursa : https://detoatepentrutotisimaimult.blog/?fbclid=IwAR09OW1UrDa6ebvCjz0hQQ2rOC-AFM86zBEilmGlsE5AWv6CCFf69XD_3y4