JOCURI DISTRACTIVE PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI!

Se pare că ”vacanța” copiilor se tot prelungește, iar părinții sunt în căutare de idei pentru a le spori atenția copiilor și a le mai ocupa timpul și cu alte activități în afară de televizor, tabletă sau telefon. Pentru astăzi venim cu propunerea de a încerca următoarele jocuri, sperăm noi interesante, mai ales pentru cei mici, care sunt mereu foarte curioși de tot ce este nou! Wink

Vă dorim distracție plăcută și multă sănătate și răbdare pentru zilele ce vor urma ! Smile

 
1. Gustă și ghicește

 

Este un joc cu ajutorul căruia ai ocazia să-l convingi pe copil să guste diferite mâncăruri și să ghicească ce este.

Alegeți câteva alimente (dulci, sărate, acre) le puneți pe o farfurie, legați copilul la ochi cu o eșarfă și îi dați în gură un produs.

El trebuie să ghicească ce este, dacă nu reușește atunci să descrie ce gust are, textura, consistentă și să spună dacă îi place sau nu. Dacă îi place și ghicește corect îl lăsăți să mănânce, dacă nu –va aștepta până când răspunsul e corect. Recompensa este să primească produsul pe care l-a ghicit.

 

2. Ghicește cuvântul

 

Materiale necesare:- plăcute mici cu litere – multe! (le puteți utiliza pe cele de la Scrabble spre exemplu), sau va puteți face propriile dvs. plăcute: tăiați o bucată de carton în pătrățele mici și scrieți pe fiecare câte o litera.Cum se joacă?

În funcție de numărul de jucători, poate doriți să împărțiți copiii în echipe. Dacă aveți mai mult de 3 sau 4 echipe veți avea nevoie de o mulțime de litere!

Alegeți o colecție de cuvinte, pe care credeți că fiecare copil sau echipa va fi capabil să le decodeze.

Copiii mai mici vor avea nevoie de cuvinte simple și mai puține la număr, iar cei mai mari vor putea face față probabil, cu 5 sau 6 cuvinte mai lungi. Încercați să dați o tema fiecărui grup de cuvinte.

De exemplu:

Pentru copii mici, animale de fermă – rață, pisica, câine și vacă.

Pentru copii mai mari, animale de fermă – rață, pisica, câine, vacă, gască și găină.

Pentru grupuri mixte de copii, inclusiv adulți, animale – antilopă, gâscă, pui, girafă, leu.

Fiecare jucător sau echipa primește câte un teanc de litere, care vor formă cuvintele lor, precum și un indiciu referindu-se la grup („toate acestea le veți găsi la fermă”) sau la un singur cuvânt („are două stomacuri”).

Primul jucător sau echipa care decodează toate cuvintele, câștigă.

Acest joc poate deveni destul de captivant! Odată ce copiii înțeleg cum se joacă, ei își pot seta mereu alte provocări.

 

3. Găsește perechea

Pentru acest joc vei avea nevoie de două sau mai multe cofraje pentru ouă și de diferite jucării sau obiecte din casă, cel puțin câte 2 din aceeași categorie (2 animăluțe, 2 nasturi, 2 litere/cifre, 2 monede, 2 mașinuțe).

Cum se joacă?

Într-un cofrag vom pune 2, 4 sau 6 obiecte diverse (în funcție de vârstă copilului), în locuri separate.

Îi vom arăta copilului conținutul cofragului, după care îl închidem și vom aduce un altul gol. Misiunea sa va fi să caute obiecte identice sau asemănătoare cu cele văzute în primul cofrag și să le pună în cel de-al doilea, având grijă să respecte ordinea din primul.

sursa: https://gokid.ro/9-jocuri-pentru-copii-de-5-ani-idei-de-activitati-distractive-in-casa/

DORIS NEDELEA