MARIA BLAGA SE ÎNTREBĂ DACĂ NOI, OMAENII, CHIAR ÎNȚELEGEM VIAȚA

Există o lume a suferinței întâlnită în calea durerii, acolo unde copiii își plâng destinul, legați în lanțurile vieții, duc povara, și aceasta este trista realitate în care trăim. Un om trebuie să fie fericit nu pentru că are o situație bună, ci trebuie să fie fericit doar pentru faptul că e sănătos. Dacă ai trăi numai o zi într-un spital de oncologie, ai înțelege otrava din lume, dar cei care se hrănesc cu ea o înțeleg și mai bine. În lumea durerii nu mai ai prieteni decât pe Bunul Dumnezeu. Odată ce te confrunți cu această boală, uiți de tine, simți cum ești în plus. Ignoranța și indiferența oamenilor de lângă tine te face și mai apatic, nutrind sentimentul în sine.

Cel mai groaznic lucru întâlnit pe coridoarele spitalului e plânsul unui copil. O sabie taie adânc, dar câte săbii să fi fost în inima lui? Dai tot ce ți-a mai rămas pe o singură carte, sperând în puterea medicului Dacă nu i-ar fi dată soluția de sus, ar fi rămas și medicul la porțile durerii!

Indiferent cine te-ar susține în acest calvar, tot singur înfrunți lupta. Oamenii se schimbă în funcție de loc și timp, în funcție de mediu și,  atunci când evaluezi toate aceste lucruri, începi să trăiești. Savurând fiecare moment al  vieții, ai certitudinea că lupta pentru ultima clipă e cea mai grea. De acea e bine să știi că lumea nu -ți va putea oferi o alta! Nimic nu este veșnic, ci doar iubirea! 

O mare însemnătate are cuvântul, în acest context al bolii, încât el poate întreține  și speranța rămasă. Și aceasta rămâne în slujba medicului în care-ți pui toată speranța, după Dumnezeu! Fiți aproape la greu, pentru că viața este un bumerang !

Și eu, Maria Blaga, străbătând această cale, m-am simțit marginalizată de multe ori, dar am înțeles că acolo unde nu ai loc, trebuie să te retragi. Prin suferință am străbătut calea lacrimilor lovită de perenitatea lucrurilor. Așa vei înțelege viața, prețuind omul, și o lege Divină s-a împlinit!