PREZENTARE DE CARTE ȘI REVISTĂ, CARACAL 2022

 Într-o atmosferă selectă artiști, sciitori, autorități locale, politicieni, au asistat la prezentare de carte și lansarea revistei „Conexiuni – BC”, realizată la Caracal de scriitorul Dorel Cosma. Întâlnirea s-a deschis cu cuvântul scriitorului Robert Laszlo ( Satu Mare) care a vorbit despre poetul, prozatorul și jurnalistul Dorel Cosma cu care colaborează de peste zece ani. Schimburile periodice între Bistrița și Satu Mare au însemnat momente de prețuire pentru scrisul dintre cele două orașe. Astăzi, la Caracal, autorul Dorel Cosma vă va oferi câteva dintre cărțile cu tematică culturală, scrise de domnia sa.

           Prof. Pahone Pop ( Năsăud) a precizat activitatea scriitoricească a lui Dorel Cosma prin prisma numeroaselor deplasări petrecute împreună și unde a avut ocazia să vadă cum, de fiecare dată, își consemna impresiile locurilor vizitate. Cele peste 40 de cărți, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al UZPR, numeroasele premii naționale și internaționale, cărțile traduse și prezentate în Europa, America, Africa, Australia, fac din Dorel Cosma un nume apreciat și respectat în sfera culturii.

          Dorel Cosma a mulțumit celor doi colegi și tuturor celor prezenți la această întâlnire cu cartea. Revista „Conexiuni –BC” a fost prezentată ( proaspătul număr scos de la tipar) cu semnături de rezonanță în cultura română și cu o tematică mereu vie și actuală: Cultură – Tradiție – Spiritualitate. Trecând la cărțile proprii au fost prezentate atât cărți în proză dar și volume de versuri : „Reflux de clepsidră”, „Realități provocate”, „ Nunta Zamfirei în imagini și comentarii”, „Sete de liniște”, „Calitatea timpului”. Din ultimele două volume, autorul a citit două poezii emoționante dedicare părinților. Cărțile și revistele au fost oferite gazdelor activității și celor prezenți. Artistul Gogu Neagoe a încântat audiența prin caricaturile realizate și oferite în acest cadru.

 

Raimond Petruț