PRIMII OASPEȚI AU AJUNS DEJA LA NUNTA ZAMFIREI. EI SE AFLĂ ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA. VEZI CE NOUTĂȚI AVEM LA CELEBRUL FESTIVAL!

Nunta ca-n poveste, ce va avea loc săptămâna viitoare la Bistriţa, are deja primii invitaţi ajunşi de departe pe meleagurile noastre. Ansamblul folcloric profesionist din Vietnam este însoţit în România de ambasadorul Vietnam-ului la Paris, Nguyen Ngoc Son, acolo unde de curând a avut loc şedinţa Biroului executiv IGF şi unde preşedintele Dorel Cosma, împreună cu colegii, au acceptat prin vot primirea Federaţiei Naţionale de Folclor din Vietnam în cadrul Uniunii Mondiale de Folclor. De aceea, în semn de apreciere, ambasadorul Vietnamului a venit să viziteze meleagurile bistriţene.
A XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” va avea loc în perioada 28-31 iulie. Centrul Cultural Municipal pregăteşte o ediţie în care bistriţenii se vor întâlni cu nuntaşi din Indonezia, Singapore, Sri Lanka, India, Turcia, Ucraina, Vietnam, Grecia, Italia, Serbia şi din ţara gazdă. Va fi o nuntă ca-n poveşti la care sunt aşteptaţi să vină toţi bistriţenii. Un punct inedit în cadrul manifestărilor va fi deschiderea oficială, care va fi făcută de către ansamblul profesionist Cununa de pe Someş, împreună cu ansamblul Balada de la Bistriţa, profesioniştii de la Junii Sibiului şi orchestra Zuralia.
Vom vedea o altfel de coregrafie a dansurilor populare, dar şi cântecele pe versurile lui George Coşbuc într-o altă abordare, într-un tablou regizat de iniţiatorul festivalului dr. Dorel Cosma. Conducerea muzicală este semnată de Alexandru Demeter, Relu Balkan şi Bogdan Botezat, iar coregrafia de Teodor Puşcaş şi Ioan Simionca.
Pentru prima dată pe scenă se va afla, la masa de lucru, poetul George Coşbuc, ca un arc peste timp a momentului în care crea una dintre capodoperele literaturii româneşti, Nunta Zamfirei.
Despre toate acestea şi multe altele, veţi afla şi vă veţi bucura împreună cu alaiurile de peste mări şi ţări începând de vineri, 28 iulie, de la ora 20, odată cu deschiderea pe scena din faţa Palatului Culturii, a celei mai frumoase nunţi din lume.

 
MENUȚ MAXIMINIAN