PROF.DR. DOREL COSMA A VORBIT DESPRE FRUMUSEȚEA FOLCLORULUI, LA BUCUREȘTI

Casa de Cultură a M.A.I a găzduit lansarea volumului „De prin lume adunate” semnat de îndrăgita artistă Emilia Bubulac, precum şi a albumului ce conţine cele mai frumoase piese înregistrate de-a lungul timpului de Doamna cântecului din Gorj.
Prezent la sărbătoare, prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, prefaţatorul volumului, a făcut o analiză a textelor, a poeziei şi a prozei, remarcând că răzbate dragostea pentru Gorjul natal în fiecare cuvânt. La eveniment au fost prezenţi şi directorul Favorit TV – Dorin Grama, precum şi colega de cântec – Valeria Arnăutu. Pe lângă lansări de carte, Asociaţia „Fiii Gorjului” a realizat şi un spectacol susţinut de către Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu.
Emilia Bubulac, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale de Folclor, deţinătoare a Oscarului în folclor, este apropiată a bistriţenilor, fiind prezentă la mai multe evenimente importante din urbea noastră, mai mult, promovând artiştii noştri la televiziunile centrale.

SURSA: Răsunetul.ro