SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI LA ROMÂNI !

Întâmpinarea Domnului - creștinii sărbătoresc această zi pe 2 februarie, la 40 de zile de la Crăciun. Biserica sărbătorește un eveniment important din viața pământească a lui Iisus Hristos. 

Prăznuirea Întimpinării Domnului s-a aşezat în vremea împărăţiei lui Iustinian. Înainte de asta, deşi se făcea în Biserică amintire  despre Întimpinarea Domnului, nu era prăznuită ca sărbătoare. Iustinian, dreptcredinciosul împărat, a poruncit să se cinstească ca un praznic dumnezeiesc al Născătoarei de Dumnezeu, precum sunt şi alte praznice mari.

Pe 2 februarie se face amintire despre momentul în care Hristos este dus la Templu de Fecioara Maria și dreptul Iosif - pentru implinirea Legii, care prevedea că orice întâi născut de parte bărbătească să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naștere. În acest moment se făcea și curățirea mamei. În Templu sunt întâmpinați de dreptul Simeon și proorocița, Ana.

Potrivit Traditiei, dreptul Simeon a făcut parte din traducătorii Pentateuhului din limba ebraică în greacă. În momentul în care a ajuns la textul “Iată Fecioara va lua în pântece și va naște fiu“, a înlocuit termenul “fecioara” cu “femeie”. Pentru necredința sa, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioara, potrivit doxologia.ro.

 

Ce e interzis să faci în această zi sfântă

În această zi de mare sărbătoare este interzis să faci orice muncă, orice activitate. Este recomandat mersul la Biserică, la Sfânta Liturghie și rugăciunea. Astfel, este bine să mergi în dimineața acestei zile, la biserică. Să te rogi pentru cei dragi și să aprinzi o lumânare pentru cei pe care îi iubești.