SCRISOARE DE LA MINISTRUL CULTURII, BOGDAN GHEORGHIU, PENTRU MIHAI BERBUNSCHI - MANAGER PALATUL CULTURII BISTRIȚA

 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Mihai Berbunschi, manager Palatul Culturii din Bistriţa, pentru modul în care a fost marcată Ziua Culturii Naţionale la Bistriţa.


„Către: Mihai Berbunschi - director Palatul Culturii din Bistriţa
Stimate domnule Mihai Berbunschi,
Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită şi anul acesta prin aprinderea simbolică a Flăcării Culturii, simultan la ora 18:00, prin proiecţii luminoase pe clădiri importante în 17 oraşe din ţară, o acţiune demarată de Ministerul Culturii la nivel naţional. Din datele primite, nu mai puţin de 29 de oraşe au avut diferite acţiuni pentru a marca această zi în care l-am onorat şi pe marele poet naţional Mihai Eminescu, la 171 de ani de la naşterea sa.
Mulţumesc tuturor celor implicaţi şi sper că astfel de acţiuni să devină o tradiţie. Flacăra Culturii trebuie păstrată vie, pe tot parcursul anului, pentru că în lipsa culturii devenim tot mai săraci.
Pentru că am început anul în forţă, îndemn să rămânem pe aceeaşi linie a bunelor obiceiuri şi să ne pregătim pentru a marca o altă zi importantă: anul acesta, la data de 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea unui alt mare român: Constantin Brâncuşi. E datoria noastră să nu ne uităm reperele, valorile, dar şi să le promovăm constant.
Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii”


Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bistrița și Palatul Culturii Bistrița au organizat, online, un eveniment dedicat Zilei Culturii, respectiv Ziua marelui poet, Mihai Eminescu. Programul a constat în proiecția portretului lui Mihai Eminescu în fața instituției - Palatul Culturii, un tablou liric din poezia lui Mihai Eminescu susținut de actorii Amelia Crețiu și Dorin C. Zachei, colaj video literar și muzical, o expoziție din universul eminescian. Bistriţenii au primit mesaje de la Ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu, Cornel Udrea – scriitor și dramaturg, Cătălin Măruță – prezentator TV, Adrian Titieni –regizor și actor, Marius Bodochi – regizor și actor, Anca Sighiartău – regizor și actor, Dan Tudor – regizor și actor, Marcel Pavel – cântăreț și compozitor, Andrei Duban - actor, Maria Dragomiroiu - interpretă muzică populară, Ștefan Pop – tenor, Mariana Anghel – interpretă muzică populară, Adrian Sînă – cântăreț și compozitor, Distinto – Grup Pop-Opera, Mihai Berbunschi - manager Palatul Culturii Bistrița, Alexandru Vidican – protopop, Virginia Linul - creator artă tradițională, Alexandru Ilie – dirijor Operă, Maura & Dorian Cosma – coregrafi, scriitoarea Elena M. Cîmpan - preşedintă UZPR BN, Doru Dinu Glăvan – președinte UZPR.