TOAMNA BISTRIȚEANĂ, BOGATĂ ÎN OFERTE. DOUĂ ZILE BUNE DE UMPLUT CĂMĂRILE. TOPUL CELOR MAI BUNI PRODUCĂTORI!

Primăria municipiului Bistriţa organizează cea de-a XVIII-a ediție a festivalului „Toamna Bistrițeană” în Complexul de agrement Heidenfeld din Viișoara. Primarul a fost primit cu bucate alese de către bistriţeni, gustând câte un pic din toate, de la must şi țuică, la struguri, mere, prune, zacuscă, brânzeturi etc. Primarul i-a lăudat pe producători pentru gust şi produse de calitate."Producătorii de legume şi fructe au venit în număr mare, au avut standuri frumoase şi ceea ce pot să remarc este faptul că, dacă în anii ‘90 şi începutul anilor 2000, vedeam legume frumoase aduse doar din Oltenia sau din străinătate, de data aceasta cei care cultivă legume în zone precum Şintereag, Cociu, Săsarm, dar şi în apropiere de Bistriţa, la Sigmir sau Șirioara spre exemplu, au venit cu legume foarte frumoase, parcă sunt de expoziţie, parcă sunt din import, aşa arată. Sunt frumoase şi eu cred că sunt şi sănătoase. Și cultivatorii de mere au venit în număr mare, avem cultivatori impotanţi în judeţ, dovadă că mărul de aur sau mărul obişnuit sunt elemente care merg foarte bine împreună. Bistriţa are o tradiţie seculară de producere a fructelor, mărul bistriţean este bine reprezentat”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

"Acest frumos eveniment are rolul de a încuraja producătorii locali și de a fi alături de ei, deoarece este interesul nostru să avem cu toții, la noi acasă, produse gustoase, autentice, sănătoase și de foarte bună calitate.Îmi doresc ca agricultura să devină o preocupare și pentru tineri. Dacă știi ce ai de făcut și nu îți este frică de muncă, agricultura este un domeniu de activitate care poate oferi satisfacții materiale importante, chiar dacă standardele de calitate sunt din ce în ce mai ridicate. Aduc mulțumiri producătorilor, participanților la târg, dar și celor care au făcut eforturi să pregătească ediția din acest an a Festivalului „Toamna Bistrițeană”. Oamenii locului sunt cei care dezvoltă Bistrița" spune viceprimarul Cristian Niculae.

Sâmbătă a avut loc şi premierea participanților la expoziție dar și un program artistic de folclor oferit de membrii ansamblului ”Cununița” al Palatului Culturii Bistrița, coregraf Paul Munteanu. 
Duminică, bistriţenii au fost aşteptaţi, pe ritmurile fanfarei Garnizoanei Bistrița, între orele 09.00 – 20.00 pentru a-și umple cămările cu provizii pentru iarnă.

Manifestarea constituie pentru bistriţeni nu doar o bună ocazie de a-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, cât şi prilejul de a petrece agreabil câteva ore în aer liber vizitând expozițiile cu vânzare de produse agricole, apicole, de păsări și animale mici, respectiv standurile de alimentație publică.