TREI, DOAMNE, ȘI …TOȚI TREI!

Doi vânători din Șieu s-au trezit ieri dis-de-dimineață cu mascații la ușă și casele întoarse cu susul în jos de polițiștii care căutau probe într-un dosar de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Cei doi erau suspectați că au braconat un cerb la o partidă de vânătoare organizată doar cu autorizație pentru mistreț și vulpi.

Verificările în cadrul celor două  mandate de percheziție domiciliară, ambele în localitatea Șieu au dus la o adevarată captură, cei doi deținând pe lângă armele și muniția de vânătoare și cartușe cu glonț deținute ilegal, cartușe pentru armă letală modificate artizanal, amortizoare: ”La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 7 arme letale de vânătoare, deținute legal și care ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru armă letală, 94 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 7 cartușe pentru armă letală confecționate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri și un pat de armă ” anunță IPJ.

Unul dintre vânători a rămas temporar fără autoturismul folosit pentru braconaj, indisponibilizat de polițiști, in timp ce ambii au rămas fără   telefoane mobile șifără  mai multe unelte și accesorii pentru confecționarea artizanală a muniției :presă, cântar electronic, balanță pentru cântărirea pulberii, extractor pulbere din cartuș, recipiente pentru stabilirea gradației, bile din metal pentru muniție cu alice)”.

Cei doi bărbați, unul de 44 de ani, celălalt de 39 de ani au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a acestora. În cursul zilei de azi, cei doi vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Raimond Petruț, editor coordonator ASTV