De la maestrul Cornel Udrea dixit: I-ați văzut pe ceilalți luîndu-se la bătaie, cu salvamariștii, fiindcă ei VOR să facă baie, indiferent de condiții, futu-i ?

Ați văzut-o pe femeia cu cadrul metalic, intrată în Mare ? Care nu a vrut să iasă din apă, nici după ce au răsturnat-o valurile ? L-ați văzut pe turistul care dă cu piatra într-un salvamarist, care nu îi permite să intre în apă ? I-ați văzut pe ceilalți luîndu-se la bătaie, cu salvamariștii,  fiindcă ei VOR  să facă baie, indiferent de condiții, futu-i?

Cînd bilanțul unei singure zile a fost de 4 înecați, viteji înfruntând Marea, în pofida tuturor avertismentelor ?

Turiști isterizați, smardoi tatuați, din prea-plinul de energie tânără, iau la cafteală necunoscuți, și care se încaieră cu polițiștii și jandarmii, pentru că ei VOR să facă tot ce le trece prin cap, doar în  România ordinea și legea sunt facultative !

Pe vremea ceaușescului, se luau turiștii la bătaie cu salvamariștii, fiindcă ei aveau chef de baie, în condiții primejdioase ? Rupeau uniforma milițianului, venit la solicitare ? Era vorba cumva de conștiință ? Sau teama de a avea de-a face cu miliția?

Pe  ce plajă din lume își permit turiștii să ignore salvamarul, să se ia la bătaie cu oamenii ordinii și prevenției ?

Ce foită de oameni suntem, pînă la urmă  ? De unde au ieșit,  din ce coșmar ? Ăștia fac copii care vor crește în spiritul și comportamentul lor ! Și la rându-le o să vrea să impună legile lor, nescrise. Iar maidanul și mahalaua o să se întindă la umbra bibliotecilor cu lacătul pus.

Poate exagerez. Poate, dar nu sunt sigur...un lucru, însă, e cert: la anul, votul unui asemenea și votul meu, fi-vor egale, cel puțin aritmetic.

Cornel Udrea