DOREL COSMA: Tableta milițianului - Și milițienii spun lucruri trăsnite

    Ministerul milițienilor s-a gândit recent că ar trebui să mai facă ceva în folosul omului. Profitând de „deșteptăciunea” Guvernului, au venit cu o propunere senzațională de a stopa consumul drogurilor. Așa se face că, pe furiș, au pus de o O.U.G prin care să fie testați șoferii cu aparatul de specialitate, considerat supra performant. Numai că așa-zisul aparat supra performant îți pătrunde în ficat și te scoate consumator de droguri și după două pastile de nurofen. „Nu-i nimic” și-au zis ei , specialiștii, verificăm în continuare și dacă nu sunt probleme  în 72 de ore, dăm înapoi permisul. Deci, dacă ai consumat pastile pentru dureri de cap, scapi de durerile respective dar nu scapi de „durerile” polițiștilor. Primim asigurări că totul va fi foarte corect și nu se vor face abuzuri. Oare? Nu ar fi fost mai corect să se ocupe de procurarea unor  aparate care să determine adevărul, nu medicamentele?

    Ni se spune că sunt aparate din cele mai moderne, aduse din Germania. Pe rețelele de socializare circulă însă materiale care spun că ar fi fost donate de Anglia. La presiunea populației, acolo s-ar fi scos și, neavând ce face cu ele, le-ar fi donat lui Bode, care a considerat o mare realizare și un succes pentru România.

   Evident că ne dorim cu toții o atenție deosebită și măsuri de sancționare a consumului de droguri. Cred însă, că doar cu astfel de măsuri trăsnite, nu facem decât să fie sancționați oameni nevinovați, iar adevărații producători și consumatori se vor amuza copios  de apariția în circulație a polițistului-doctor.

   Poate că nu i-ar lipsi polițistului ca pe lângă pistol, cătușe, spray, baston, microfon, etc…,să-i mai adauge și un stetoscop spre a verifica și bătăile inimii șoferilor. Cel puțin la o oprire în trafic, ți-ai rezolvat și analizele medicale. Apoi, dacă ești din Bistrița și ți s-a ridicat permisul la Constanța, ai „bucuria” ca în 72 de ore să mai faci un concediu și ă te întorci pentru a reprimi documentul cu „scuzele” de rigoare. Până una-alta, dacă participați sau organizați un eveniment, aveți grijă ca pe tavă să așezați și prospectul medical. Abia după ce ați citit cu atenție consumați din oferta de dulciuri. Este oferta pe care ne-o face cu mare drag Ministerul de specialitate!

Câtă grijă pentru noi: -Totul în folosul omului!!!

                                     

Dorel Cosma