Reportaj: martor ocular…… și colecționar de fotografii

Clujul s-a dovedit o gazdă ospitalieră, interesată, de calitate. “Clujul” a fost pentru noi Biblioteca Județeană “Octavian Goga”. Mulțumiri d-nei director Sorina Stanca. Mai avea vreo 3 puncte pe caietul de program și a stat cu noi până la capăt. Asta vorbește de la sine.

La vernisaje și prezentări de carte se spun de obicei amabilități. Amabilitățile sunt politicoase și nu spun mare lucru dincolo de manierele elegante. De data aceasta vorbitorii au fost, vorba lui Lucian Dobârtă -principalul împricinat, – vorbitorii au fost sinceri. Au spus ce gândesc. Asta nu înseamnă că au vorbit neapărat de rău. Sincer înseamnă de la om la om, nu festiv. Atmosfera a fost relaxată până la capăt.

Nimeni nu a vrut să demonstreze ceva anume, în afară de faptul că existăm și rezistăm. A spus-o răspicat Cornel Udrea de pe patul de spital, prin telefon. Suntem și rămânem prezenți. Cine? Cei de pe afiș, cei din sală și cei care ar fi vrut sa fie acolo dar nu au reușit și poate și alții, care înca nu ne-au descoperit, însă nu au intrat zilele în sac.

Să lăsăm pozele să vorbească…