Vorbim despre eleganță, onestitate, empatie. Mai exact despre Doris Nedelea, un om deosebit și vocea de la „D&D pentru copii“. Așa tată, așa fiică!

În anii '90, Doris era vocea de la Radio 21 Bistriţa care citea poveşti copiilor, la emisiunea „D&D pentru copii". 

Vă readucem în atenție un articol publicat de adevarul.ro: 

Doris era unul dintre cei doi „D" ai emisiunii „D&D pentru copii", care îi ţinea pe cei mici lângă aparatele de radio în fiecare dumincă de la ora 9.00, pe frecvenţa Radio 21. Era o puştoaică de şapte ani când a intrat prima dată în studiourile radioului, împreună cu fratele său Dorian. „Îmi amintesc de prima emisiune şi acuma. Nu aveam experienţă, dar aveam ambiţie. Eram foarte stresată înainte de a începe să vorbesc la microfon şi simţeam că şi vocea îmi tremura. Dar fratele meu îmi era alături şi încerca să mă liniştească, chiar mă ţinea de mână în timpul în care trebuia să vorbesc", îşi aminteşte Doris.

„Gata, acum vreau să le citesc copiilor poveşti!"

 
De la emoţiile primelor intervenţii din studio, micuţa realizatoare a trecut la ceva mai interactiv „La început îmi doream să vorbesc cât mai puţin, de aceea îmi alegeam texte foarte scurte pe care să le citesc cât mai repede şi să îmi termin treaba. Dar teama de vorbit a trecut.  Făceam progrese de la o săptămână la alta. Tot aşa până în momentul în care am zis: «Gata, acuma vreau sa le citesc copiilor poveşti!». Spre surprinderea mea, telefoanele sunau non-stop, lucru care nu putea decât să mă bucure. La început îi aşteptam pe copii să sune în direct şi să ne recite poezii sau să ne cânte o melodie. Apoi am trecut la ceva puţin mai greu: alegeam câte o poveste pe care o spuneam în direct. Copiii trebuiau să fie cât de cât atenţi, deoarece urmau întrebări. Din momentele acelea am reuşit într-adevăr să mă simt în lumea mea, eram fericită când realizam bucuria copiilor de a intra în direct cu noi, de a-şi pune în valoare şi ei calităţile", povesteşte Doris.
 
Povestea celor patru coroniţe

După vreo trei ani de emisiune, Doris a trecut la o altă formă de manifestare artistică: dansurile populare şi moderne. La sfârşitul clasei a treia, aştepta cu nerăbdare zilele de luni şi de vineri, când avea repetiţii şi spectacole în oraş. A avut primul turneu în Canada, pentru care pregătirea a fost destul de dificilă. Doris se străduia să obţină şi a patra coroniţă pentru premiul I la şcoală, dar să ţină şi pasul cu dansurile. Până la urmă, i-a ieşit. „Cele patru coroniţe sunt şi acum puse la loc de cinste, iar vacanţa petrecută în Canada va rămâne pentru totdeauna cea mai frumoasa experienţă", spune ea. După Canada, au urmat Italia, Cehia, Turcia, Grecia, Germania, Spania, Bulgaria, Croaţia, Ungaria. Portugalia şi alte locuri în care Doris şi-a legat prietenii.

A studiat în Austria

De mai mulţi ani, Doris este imaginea Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei" din Bistriţa. Este studentă în anul I la jurnalism, linia germană, în cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj. Cu un an în urmă  a studiat în Austria, la Institutul de Pedagogie din Eisenstadt, dar a renunţat fiindcă nu s-a putut acomoda cu atmosfera rece de acolo.

Întrebări şi răspunsuri

În ce loc ţi-ai dori sa ajungi?

D. C. Israel e ţara pe care aş vrea să o vizitez, ţara sfântă. Auzeam de multe ori poveştile şi experienţele trăite de către cei care au reuşit să ajungă acolo şi îmi doresc foarte mult să ajung o dată să vizitez şi acele meleaguri.

Cum te vezi peste 10 ani?

D.C. Sincer, mi-aş dori să îmi continui cariera de dansatoare, acesta este visul meu, dar sunt realistă. Ştiu că în ziua de azi la noi în ţară este foarte greu să trăieşti din asta, dar tot trăiesc cu speranţa  că  intr-o zi va fi mai bine şi la noi şi atunci poate voi reuşi să îmi realizez visul.

Ce-i place:

Unul dintre lucrurile ei preferate este maşina, achiziţionată recent. Îi place să meargă la shopping cu fetele, să iasă în oraş, să socializeze cât mai mult cu persoanele pe care le cunoaşte. Iubeşte călătoriile şi adoră să viziteze şi să descopere locuri noi. Agreează muzica, internetul şi clipele petrecute cu cei dragi.  

Ce nu-i place:

Nu-i plac personale false, care au nevoie de o mască atunci când ies în lume. Detestă oamenii invidioşi, dar şi şi care apelează frecvent la minciună. Nu îi place să copieze pe cineva sau să fie copiată. Nu e încântată când plouă afară, pentru că atunci se simte deprimată.

 Profil:

NĂSCUTĂ:1 iunie 1986, la Bistriţa

EDUCAŢIE: Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Cluj-Napoca

Timpul a trecut, iar acum Doris este absolventa a Facultatii  de Comunicare din Cluj si a Facultății de Drept din Bucuresti. Lucreaza la Centrul Cultural Municipal Bistrita in calitate de consultant artistic.Doris Nedelea este mamica a doi copii minunati: Ianis si Nectaria.