UN ZÂMBET, O RAZĂ DE SOARE, O STRĂLUCIRE - LILI ȚI LE REDĂ CU ALE SALE MÂINI FERMECĂTOARE!

TINERETUL ÎN ACȚIUNE

Liana Cherecheș – tânăra doamnă ce redă strălucirea chipurilor tuturor clientelor care îi calcă pragul salonului unde ea își desfășoara mult iubita activitate.

Am avut ocazia de  a o cunoaște personal pe Lili, acum un an, datorită băiețelului meu, care și-a dorit să-și facă prieteni pe strada pe care locuim, în apropierea casei lui Lili.

În pandemie, în primăvara anului 2020, ne plimbam pe stradă și salutându-ne (ne cunoșteam din povești, dar nu personal), băiețeii noștri s-au împrietenit, și-au dorit bineînțeles să se viziteze și să facă schimb de biciclete, jucării etc. – legând astfel o frumoasă prietenie, zic eu, de care astăzi, atât eu cât și Lili, ne bucurăm.

Vizitându-se zilnic, Ianis și Patrick, au ajuns să ne apropie și pe noi, ne-am întins la povești, ne-am găsit povești comune, despre copii în general și experiențele pe care le trăim zilnic alături de ei, iar pentru interviul de astăzi am ales să descoperim, alături de Lili și câteva taine ale machiajului, că vorba aceea, cine nu și-ar dori să aibă parte zilnic, de un machiaj marca Lili?! Însă de ceva vreme, a ales să vină în ajutorul nostru și să organizeze și cursuri de automachiaj ... despre toate acestea, ne va povesti chiar ea, în interviul de mai jos, pentru care doresc să îi mulțumesc, că mi l-a acordat, încă de la început! J

Doris Nedelea: Pentru început, mi-aș dori să ne spui, cum ai ajuns să practici această meserie, de make-up artist? O pasiune mai veche? Moștenire de familie? sau pur și simplu ai încercat, ți-a intrat la suflet și te-ai axat pe acest lucru?

Liana Cherecheș: O da, o mare pasiune a mea. Deși părinții, în special tatăl meu, nu a crezut că  această artă poate fi o meserie, uite am reușit să aduc mereu culoare în viața doamnelor și a domnișoarelor.

D.N.: Ți-a fost greu la început până ți-ai câștigat încrederea clientelor sau aveai deja prietenele care te-au ajutat și din ”vorbă-n vorbă” iată că astăzi ai ajuns să fii un make-up artist foarte căutat și bineînțeles apreciat ?

L.C.:Sincer, a fost mai ușor decât am crezut. ,,Fenomenul” make up era la început și având produse de calitate a fost chiar ușor să intru pe ,,piață,, . Țin minte și acum, prima mea clientă, a participat la un eveniment unde a fost foarte apreciată, admirată chiar ... și telefonul meu a început să sune tot mai des.

D.N.: Cum arăta programul tău înainte de pandemie, știu că era nevoie de o programare la tine cu ceva timp în urmă, cel puțin 2-3 luni? Cum te descurcai?

L.C.:Asa e, chiar și un an, pentru mirese, ele dorindu-și o anumită oră și dată. O, mă descurcam bine, îmi plăcea să aduc zâmbetul pe fața lor.

D.N.: Am să-ți adresez o întrebare ciudată, poate, însă, consideri că a fost binevenită această pandemie? Aici mă refer strict la persoana ta! Ai simțit în vreun moment că ți-ai dori mai mult timp liber și să ziceam că cineva ți-a auzit rugămintea? J

L.C.: Acum Doris, tu știi, născusem chiar înainte de pandemie, a doua minune din viața mea, Lara și sincer, faptul că am stat mai mult pe acasă, nu a putut decât să mă bucure.

Cred că toate fetele din domeniul beauty ne-am plâns de prea multă muncă și acum ne-am săturat de atâta libertate J))).

D.N.: Ai o familie frumoasă, 2 copii frumoși și cuminți, un soț pe care-l văd mereu că te ajută, că te sprijină și te apreciază pentru munca ta, cum reușeai (acum s-au mai schimbat puțin vremurile) să-ți împarți timpul între job și familie?

L.C.: Da așa e, sotul meu mă ajută și m-a ajutat mereu, e tată cu normă întreagă, așa cum îmi place să spun, dar cel mai important e că a înțeles că noi, weekend-uri în familie, nu o să avemJ. Însă o am pe mama și ea bunică cu normă întreagă, normă întreagă și încă jumătate, care mă ajută enorm, o iubesc și o apreciez mult. Am eu o vorbă: dacă reușesc să fiu mamă ca și mama mea, mi-am îndeplinit misiunea pe pământ.

D.N.: A venit pandemia ... ce s-a schimbat în viața ta? Ce soluții ai găsit privind job-ul tău, având în vedere că toate evenimentele au fost oprite?

L.C. : În primul rând, mă trezesc și eu în weekend când vreauJ, am și uitat cum e să nu îți sune ceasulJ.

Chiar dacă doamnele nu mai merg la evenimente, mă bucur să văd că nu au renunțat la ele, la a fi frumoase și a participa la cursurile organizate de mine, cursuri de automachiaj. Un astfel de curs, le ajută să fie frumoase și strălucitoare oricând, stăpânind toate secretele unui machiaj de zi sau de seară.

D.N.: Ce le recomanzi persoanelor care încă nu au reușit să-ți calce pragul, dar care și-ar dori, însă timpul, poate că nu a fost  cel mai bun prieten al lor în ultima vreme?

L.C.:  Și acum ca o glumă:nu știu ele ce au pierdutJ. Bineînțeles, le aștept cu drag, niciodată nu e prea târziu.

D.N.: Care ar fi minimul de machiaj pe care o femeie ar trebui să și-l aplice zilnic, pentru a avea un chip luminos, o încredere de sine?

L.C.: Hai să îți răspund ce ar trebui să conțină trusa de machiaj ... o bază de față hidratantă, nelipsitul fond de ten, anticearcăn, pudră, rimel și ruj și acum în era sprâncenelor, nelipsitul rimel de sprâncene. Nu e lungă lista, nu?!:))

D.N.: În plină pandemie, deoarece peste tot aud că ne așteaptă valul 3 și valul 4 si cine știe câte și mai câte valuri, mi-aș dori să ne dezvălui, dacă se poate, planurile tale în ceea ce privește viitorul ... cum te vezi tu, practicând aceeași meserie, peste un an? Ce oportunități, beneficii, dacă ai în plan, le vei acorda clientelor tale?

L.C.:E clar un domeniu lovit rău de pandemie, însă sper și vreau să pot din nou, cât de repede, să aduc culoare și zâmbet pe chipurile femeilor.

D.N.: În încheierea interviului nostru, doresc să-ți mulțumesc încă o dată pentru timpul acordat, să îți urez succes în tot ceea ce faci și ți-ai propus să faci pentru viitor și nu putem încheia desigur, fără un sfat, un sfat  pe care tu îl consideri foarte important în viața de zi cu zi pentru tenul sănătos al unei femei care se îngrijește?!

L.C.: J Consider că demachierea și hidratatea sunt temelie pentru ten, implicit pentru un machiaj superb.

Doris, îți mulțumesc și eu pentru tot.

 

notă: ”J” = zâmbet

Doris Nedelea